Opletten! Wolf in OnsDarp gesignaleerd!

Home » Nieuws » Opletten! Wolf in OnsDarp gesignaleerd!

Wolvenavontuur gaat verder….

De wolf die sinds vorige week Nederland in de ban hield en teruggekeerde naar Duitsland werd een paar dagen geleden in Eindhoven gesignaleerd. Dat lieten de provincies Groningen en Drenthe vorige week weten. De provincies baseerde zich op berichten uit Duitsland dat de jonge wolf daar is gesignaleerd.

Gister kwamen aan alle speculaties een einde en fotografeerde een oplettende bezoeker van de Wolfskamer bij S.V. Huizen de wolf die bivakkeerde op het terrein.

Hij stond even oog in oog met de wolf, hij bleef kalm en de wolf liep vervolgens richting de skibaan. Wij vragen jullie goed op te letten en waar nodig foto’s maken van de wolf!

Wordt vast vervolgd…

Wat moet je doen als je hem tegenkomt?

Als je er een tegenkomt, moet je langzaam afstand nemen, eventueel je stem verheffen en drukke gebaren maken als het dier te dichtbij komt. En als het gaat om iemand die zijn hond uitlaat, moet die vooral aan de lijn blijven.

Kwetsbaar
,Het dier heeft kennelijk nog geen slechte ervaringen met mensen. Hij is veel minder schuw dan hij zou moeten zijn. Hij laat zich overdag zien, loopt rond in bebouwd gebied. Dom. Dat maakt hem kwetsbaar, ook in het verkeer. Toch zal hij zijn rust nemen, want je ziet hem lang niet altijd.

Geef een reactie