Opschudding over abri-campagne RTV Noord Holland in Huizen

Home » Nieuws » Opschudding over abri-campagne RTV Noord Holland in Huizen

Ons Darp is in rep en roer. Er is flinke opschudding ontstaan over de abri-campagne van RTV Noord-Holland. De regionale omroep heeft op diverse abri’s in Huizen en Hilversum affiches laten hangen met de tekst : ‘Huizen er nog andere jihadgezinnen in ’t Gooi?

RTV NH abri campagne

Smakeloze reclamecampagne van RTV Noord Holland

CDA-raadslid Ruben Woudsma laat via Twitter weten dat het een smakeloze reclamecampagne is.  ‘Een journalistiek relevante vraag’, pareert Paul van Gessel, algemeen directeur van RTV Noord-Holland.

Huizen in rep en roer

Vooral in de gemeente Huizen is de verontwaardiging groot. Afgelopen jaar waren de landelijke schijnwerpers ook al gericht op de gemeente Huizen, toen burgemeester Fons Hertog maatregelen namen om te voorkomen dat Huizer gezinnen naar Syrië zouden afreizen.

Verkeerde keelgat

Op Twitter wordt duidelijk dat de verwijzing naar Huizen en jihadgangers velen in het verkeerde keelgat schiet. ‘Dit is onacceptabel/respectloos voor mensen die positieve bijdrage leveren aan maatschappij. schaam je!’, zegt het Huizer PvdA-raadslid Kerem Gencer. Zijn Hilversumse PvdA-collega Saami Akrouh doet er nog een schepje bovenop:  ‘RTV-NH is wel erg tendentieus bezig. Met zo’n slogan lijkt RTV-NH achterdocht jegens moslims aan te wakkeren. Nergens voor nodig en voor sommigen kwetsend’, aldus het Hilversumse raadslid.

Moslimgemeenschap Huizen kwaad

Ook de moslimgemeenschap is niet te spreken over de actie van de regionale omroep. ‘Met ons belastinggeld zit RTV-NH via buitenreclame angst en haat te zaaien jegens de moslims!’, zegt het islamitisch platform Moslims in Dialoog. Brahim Bourzik, oprichter en uitgever van Moslimkrant en De Mohammed Glossy vindt zelfs dat het Commissariaat voor de Media in actie moet komen.

De ophef is door RTV Noord-Holland wel opgemerkt, maar directeur Van Gessel laat weten vierkant achter de campagne te blijven staan. ‘We stellen vragen, daar zijn wij voor uitgevonden. Dat is ons vak.

En dit is een relevante vraag in het gebied waar wij deze posters hebben opgehangen. In andere plaatsen hebben we het bijvoorbeeld over windmolens. Het ferme debat dat nu is ontstaan, bewijst dat dit onderwerp relevant is in het Gooi en met name in Huizen. We hebben veelvuldig over dit onderwerp bericht en dat blijven we doen. Met deze campagne willen we dat benadrukken’, aldus Van Gessel.

Geef een reactie